فرآوری گیاهان دارویی
آمار جهانی نشان میدهد که مواد مؤثر بیش از 50 درصد از داروهای تولید شده طبیعی است و عمدتاً منشأ گیاهی دارد.
در حال حاضر نیز بیش از 80 درصد از مردم کشورهای در حال توسعه به داروهای گیاهی وابسته هستند و کشورهای تولیدکننده مواد دارویی مثل آلمان، انگلستان، سوئیس و ژاپن استفاده از گیاهان دارویی را در سطحی وسیع در برنامه تولید خود قرار دادهاند.
کشور پهناور اسلامی ایران با آب و هوای گوناگون و شرایط اقلیمی مختلف و حدود 8 هزار گونه گیاهی بدون شک در ردیف اول کشورهای تولیدکننده گیاهان دارویی و فرآوردههای آن میتواند قرار گیرد.
بنابراین تربیت نیروی انسانی ماهر و کاردان جهت استفاده از این پتانسیل بالقوه میتواند بخشی از نیاز کشور را در جهت نیل به اهداف یادشده تأمین کند.
سطح آموزشی مهارتها
شناخت گیاهان دارویی، آشنایی با ماشینآلات و تجهیزات فرآوری گیاهان دارویی، روشهای تکثیر و پرورش گیاهان دارویی، روشهای بهرهبرداری از گیاهان دارویی مرتعی و جنگلی، درختان و درختچههای دارویی، اقتصاد گیاهان دارویی، اکولوژی گیاهان دارویی و...
آینده تحصیلی و شغلی
1ـ فارغالتحصیلان این رشته با دستیابی به دانش لازم و کسب مهارتهای علمی قادر خواهند بود در زمینه احداث و مدیریت مزرعه گیاهان دارویی و معطر و همچنین اهلی کردن و بهرهبرداری از محصولات فرعی جنگلها و مراتع در زمینه گیاهان دارویی در مناطق مختلف کشور مشغول به کار شوند.
2ـ فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در رشتههای مرتبط با مهندسی کشاورزی گرایش زراعت و اصلاح نباتات و تولید بهرهبرداری گیاهان دارویی و معطر در سطح آموزش عالی ادامه تحصیل دهند.
تاریخ انتشار: 1400/06/20
شکیبا باشید...